Boci muffin
Feltöltötte: Judit | 2024.01.05.
könnyű
45 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [175C°]
Egy igazán ízletes Boci muffin, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A sütőt 175 °C - ra melegítjük, egy 12 darabos muffinformába papírkapszlikat helyezünk. A túrós rész hozzávalóit jól kikeverjük, majd félretesszük.
A tésztához a tojást kétfelé választjuk, a fehérjét a fele cukorral és a sóval habbá verjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a maradék cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, és hozzászitáljuk a sütőporos - kakaós lisztet. Jól kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A masszát szétosztjuk a formába, a túróból pedig kisebb halmokat teszünk bele és kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Tészta elkészítése
2 db tojás
8 dkg cukor
50 ml napraforgó olaj
70 ml tej
10 dkg finomliszt
7 g sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
Töltelék
25 dkg tehéntúró
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!