Krumpli nudli
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2024.06.17.
könnyű
65 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 25 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 10 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Krumpli nudli, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
A megfőtt kihűlt áttört krumplihoz hozzáadjuk a lisztet sózzuk , és beleütjük az egész tojást összegyúrjuk. Egy közepesen lágy tésztát kel kapnunk.
Az olajon a zsemlemorzsát világosra pirítjuk.
1 cm vastagságúra kinyújtjuk 2 cm csíkokra felvágjuk hengert formázzunk a tésztából és 3 cm darabokra vágjuk megsodorjuk, hogy szép kerek hengerek legyenek.
Sós forrásban lévő vízben kifőzzük addig főzzük amíg feljön a víztetejére öblítés nélkül kiszedjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Tálasnál megszórhatjuk porcukorral és házi sárgabarack lekvárt kínálhatunk hozzá.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
60 dkg burgonya
1 db tojás
2 teáskanál só
25 dkg finomliszt
15 dkg zsemlemorzsa
2 dl napraforgó olaj
4 ek sárgabaracklekvár
1 csapott ek porcukor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!