Török bulgur pilaf
Elkészítés lépései
A bulgurt folyóvíz alatt átöblítjük. Egy lábasban kevés olajon a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot és a paprikát. Addig főzzük, amíg elfő a leve, ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és jól lepirítjuk.
Hozzáadjuk a bulgurt, a vizet, majd ízesítjük sóval, borssal, köménnyel. Lefedjük és alacsony lángon, párszor átkeverve, addig főzzük amíg a bulgur megpuhul. ( közben ha szükséges, pótoljuk a vizet )
Ha az étel elkészült, hozzákeverjük a finomra vágott mentát és sűrű joghurttal fogyasztjuk.
Hozzávalók
Elkészítéshez
2 dl
kb
natur - a tálaláshoz
kb
Készíts róla egy képet és töltsd fel!