Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Édesburgonyás mákos aranygaluska

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Édesburgonyás mákos aranygaluska

Édesburgonyás mákos aranygaluska

Feltöltötte: Judit | 2023.12.28.
könnyű
85 perc
5 főre
desszert
  • Édesburgonyás mákos aranygaluska
1
Előkészület: 30 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 35 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Édesburgonyás mákos aranygaluska, Judit konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. A megpucolt édesburgonyát felkockázzuk és puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük.

  2. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a kihűlt édesburgonyát, a tojássárgáját, az olajat, a tejet és lágyabb tésztát dagasztunk belőle. 

  3. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, kb 2 cm - es vastagságúra nyújtjuk és egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk , a mákot és a cukrokat összekeverjük. 

  4. Egy hőálló formát kivajazunk, a tésztapogácsákat  megforgatjuk az olvasztott vajban, utána a cukros mákban és a formába lerakunk egy sort, ezután megszórjuk a tetejét kevés cukros mákkal és következik a másik sor, ugyanúgy mint az első, majd latakarva még 20 percig kelesztjük. Ezután 180 °C - ra melegített sütőbe tesszük és kb 35 - 40 perc alatt készre sütjük. 

  5. A sodóhoz, a tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, tűzről levéve hozzácsurgatjuk a keményítős keveréket és az egészet kis lángon , állandó kevergetés mellett összefőzzük. Végül hozzákeverjük a vaníliát is. 

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
uzsonna
alul-felül sütés
magyar recept
kelt tészta recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

5 főre

Tészta elkészítése

40 dkg finomliszt
20 dkg édesburgonya
25 g élesztő
1 késhegynyi só
4 púpozott ek porcukor
1 db tojássárgája
5 dkg vaj
lágy
2 dl tej
langyos
1 citromból nyert citromhéj

Összeállításhoz

15 dkg mák
őrölt
ízlés szerint cukor
kb 3-4
1 csomag vaníliás cukor
vaj
olvasztott

Vaníliasodó

tojássárgája
2 csomag bourbon vaníliás cukor
2 csapott ek étkezési keményítő
5 dl tej
ízlés szerint cukor
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Judit konyhája

Judit

Judit
1 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Dobos szelet
Dobos szelet
közepes
50 perc
Pudingporos piskótatekercs
Pudingporos piskótatekercs
könnyű
30 perc
Zabpelyhes kakaós linzer
Zabpelyhes kakaós linzer
könnyű
45 perc
Tökmagos hókifli
Tökmagos hókifli
könnyű
25 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.