Hamis mézes
Elkészítés lépései
Cukorszörp: 25 dkg cukrot lábasban megpirítjuk (sűrűn kell kavargatni, mert könnyen leég). Mikor már szép világos barnára pirult, felengedjük a 3dl vízzel (vigyázni kell rá, hogy ki ne fusson). Ha a cukor már teljesen felolvadt levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
A lisztbe tesszük a szalalkálit, amit előzőleg beáztattunk egy csésze tejbe, a fahéjat, a szegfűszeget (lehet helyette mézeskalács fűszerkeveréket is használni), a 3 tojássárgáját, 25 dkg cukrot, a langyosra hűlt cukorszörpöt. összegyúrjuk, de ne legyen túlságosan kemény. Majd félujjnyi vastagra elnyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. ezt addig folytatjuk, amíg van maradék tésztánk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és halvány barnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A kihűlt tésztákat beleforgatjuk és tepsibe téve langyos sütőben rászárítjuk a habot.
Hab nélkül is nagyon finom.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!