Mascarponés-gesztenyés piskóta
Elkészítés lépései
A piskóta elkészítése: A tojásokat habverővel elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot is, és (sokáig, kb 20 percig) habverővel addig verjük amíg légbuborékos hab nem lesz belőle. A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd kanalanként óvatosan beleforgatjuk a habba. Előmelegített sütőben kb. 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A sütőt csak a vége felé szabad kinyitni, tűvel megszúrjuk a tetejét, ha ráragad a tészta még sütni kell.
A krém elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a többi hozzávalót és végül egyneműre keverjük.
Összeállítás: A kihűlt piskótát, amit nagy tepsibe sütöttünk, hosszában három felé vágjuk. Megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Ízlés szerint díszíthetjük kókuszreszelékkel, csokidarával, dunakaviccsal stb.
A krémbe, hogy még finomabb legyen, rakhatunk rumot vagy rumaromát is, ízlés szerint, ki hogy szereti.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!