Rumos meggyes gesztenyetorta
Elkészítés lépései
A kiolvasztott gesztenyemasszát lereszeljük.
A tejszínt kemény habbá verjük, menet közben hozzáadjuk a zselatin fixet.
A tortaforma alját kirakjuk a babapiskótával, minnél jobban kitöltve a réseket is.
A gesztenyemasszát összekeverjük a cukorral, mascarponével, meggylével, rumaromával, majd fellazítjuk a felvert tejszínnel. Óvatosan összekeverjük.
A krémből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a piskótára kanalazzuk, elsimítjuk, majd fóliával lefedve 4-5 óra hosszára - még jobb, ha egy éjszakára - a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a félretett krémmel, meggyszemekkel - melyet félig, olvasztott csokiba mártunk - és csokireszelékkel díszítjük
A torta hozzávalói 18 cm-es tortakarikához vannak megadva. Ha van otthon házilag elrakott rumos meggy, még jobb azzal készíteni.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!