Sütőtökös puffancs
Feltöltötte: Erika | 2024.01.05.
könnyű
180 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 120 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 30 perc [170C°]
Egy igazán ízletes Sütőtökös puffancs, Erika konyhájából.
Elkészítés lépései
A sütőtököt puhára pároljuk, majd ha kész vagyunk vele, villával összetörjük és ízesítjük cukorral és fahéjjjal.
Hozzáadjuk a cukrot, tojásokat és a sütőporos lisztet, majd elkeverjük. Az állaga olyan legyen, hogy 2 kanállal galuskákat tudjunk belőle formázni.
Bő forró olajban süssük ki, 170 fokon. Közben forgassuk meg, hogy mind a 2 oldala szép sült legyen.
Papírtörlőre szedjük ki, majd fahéjas porcukorral megszórjuk meg.
Elkészítési tippek és trükkök
Lekvárral is tudjuk fogyasztani.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
80 dkg sütőtök
25 csapott ek finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
ízlés szerint fahéj
2 ek cukor
2 db tojás
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!