Vizes zsemle
Feltöltötte: Erika | 2024.01.05.
könnyű
150 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 120 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Vizes zsemle, Erika konyhájából.
Elkészítés lépései
Vízben az élesztő a pici cukorral felfuttatjuk, összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Addig gyúrom, amíg a tészta le nem jön a kezemből.
A tésztát duplájára kelesztjük és zsemlét formázunk belőle. Pici szezámmagot teszünk a tetejére.
A sütőt bemelegítem addig a sütőpapíros tepsibe a zsemlék kelnek, majd vízzel lefújom és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd ha kész újra vízzel lefújom és konyharuhával letakarom.
Elkészítési tippek és trükkök
Szezámmagot vagy lenmagot is szórhatunk rá.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
50 dkg finomliszt
1 teáskanál só
50 ml napraforgó olaj
300 ml víz
langyos
langyos
25 g élesztő
cukor
csak egy pici
csak egy pici
szezámmag
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!