Sonkás sajttekercs
Elkészítés lépései
Egy edénybe a vizet teszünk, felforraljuk, dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot és a forró vízbe helyezzük. Lefedjük a lábast fedővel, elzárjuk a tüzet kb 20 percig hagyjuk benne.
Elkészítjük a krémeket. 1.krém: Fele margarinnal (10 dkg) összekeverjük a dobozos sajtot.
2. krém: összeaprítjuk a petrezselymet, tojást, és a másik fele margarinnal(10dkg) összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük, mustár, só, bors hozzáadásával.
20 perc után kivesszük a sajtot, akkorra megpuhul(esetleg, ha még a közepe nem puhult meg, tegyük vissza a meleg vízbe, amin egy kicsit még melegítünk). Szilikonos sütőpapírra tesszük, és téglalap alakúra nyújtjuk.
Rákenjük az első krémet (margarin-sajt),ezt befedjük a kocka sonkával, erre kenjük a második krémet(margarin-tojás-petrezselyem). Feltekerjük. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.
Hideg tálra, húsok mellé, de önmagába is nagyon finom.
Rama
medve sajt
kocka alakú sonka
Készíts róla egy képet és töltsd fel!