Sült cukkinitekercs
Elkészítés lépései
A sajtot és a felvágottat vékony csíkokra vágjuk.
A megmosott cukkinik két végét levágjuk, és hosszában vékony – 2-3 mm-es – szeleteket vágunk.
Fogunk egy szelet cukkinit, az egyik oldalát megkenjük az olajjal, és az olajos felével lefelé zsemlemorzsába tesszük, hogy felszedjen belőle, ami rátapad.
A tetejére helyezünk egy szelet sajtot és vegán felvágottat, majd feltekerjük és kiolajozott sütőedénybe állítjuk úgy, hogy ne jöjjön szét. Ugyanígy összeállítjuk a többi tekercset is, és szépen telerakjuk az edényt.
Ha megvan, a tetejét megszórjuk egy-két evőkanálnyi reszelt sajttal, és megfújjuk olajspray-vel. Előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük.
A cukkinit nem kell sózni, mert a felvágott és a sajt elég sós.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!