Cajun csirkés rigatoni
Ha egy igazán ízletes, fűszeres és krémes tésztaételre vágyunk, a Cajun csirkés rigatoni tökéletes választás! A szaftos, fűszeres csirkedarabok, az aszalt paradicsom és a selymes tejszínes-parmezános mártás mennyei kombinációt alkotnak. Ez a recept nemcsak gyorsan elkészíthető, hanem garantáltan feldobja a hétköznapi vacsorákat is. Ha szeretjük a pikáns, dél-amerikai ízvilágot, mindenképp próbáljuk ki ezt a fogást!
Elkészítés lépései
A rigatoni tésztát a csomagoláson található utasítás szerint al dentére főzzük, majd leszűrjük, és félreteszünk belőle 120 ml főzővizet.
A csirkedarabokat megszórjuk 2 evőkanál Cajun fűszerkeverékkel, és jól összeforgatjuk.
Egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat, majd a csirkét 5-7 perc alatt aranybarnára és kissé pirult állagúra sütjük. Ezután kivesszük, és félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 1 percig pirítjuk, amíg illatos nem lesz.
Belekeverjük a maradék Cajun fűszerkeveréket, a tejszínt, a csirkehúslevest és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Az egészet 3-4 percig lassú tűzön összeforraljuk.
Hozzáadjuk a mézet és a reszelt parmezánt, és kevergetve sűrűbbé főzzük a mártást.
Visszatesszük a sült csirkét a serpenyőbe, majd hozzákeverjük a leszűrt tésztát is. Ha szükséges, a félretett tésztafőző vízzel beállítjuk a kívánt állagot.
Ízlés szerint sóval, borssal és chilipelyhekkel ízesítjük.
Tálalás előtt megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel.
Tipp: Ha még intenzívebb ízélményre vágyunk, a csirkét előzetesen bepácolhatjuk egy kevés olívaolaj, Cajun fűszerkeverék és fokhagyma keverékében 30 percre vagy akár egy éjszakára. Így még szaftosabb és ízletesebb lesz! Emellett, ha szeretjük a gazdagabb szószokat, egy kevés extra parmezánt vagy egy kanál krémsajtot is hozzáadhatunk a mártáshoz a még krémesebb állag érdekében.
Hozzávalók
Elkészítéshez
2-3 cm-es darabokra vágva
apróra vágva
reszelt
friss petrezselyem, apróra vágva
tésztafőző víz félretéve
Készíts róla egy képet és töltsd fel!