Házi lasagne recept
Ez a házias lasagne egy valódi klasszikus, amit mindenki imádni fog! Gazdag, ízletes paradicsomos raguval, krémes besamel mártással és lágy tésztarétegekkel készül. Ideális családi ebédekre, vacsorákra vagy különleges alkalmakra.
Elkészítés lépései
Paradicsomos ragu:
1, Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk olívaolajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát.
2, Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd keverjük bele a házi paradicsomlevet és a karikára vágott répát. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús és a répa megpuhul.
3, Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a kukoricát, a gombát, valamint ízlés szerint oregánót és bazsalikomot. További 15 percig főzzük.
Besamel mártás:
1, Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és rövid ideig pirítsuk.
2, Öntsük hozzá a tejszínt folyamatos keverés mellett, hogy csomómentes legyen. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá kevés tejet.
3, Fűszerezzük szerecsendióval, és lassú tűzön főzzük, míg kellően krémes lesz.
Összeállítás és sütés:
1, Egy tűzálló edényt vajazzunk ki. Tegyünk az aljára lasagne lapokat, majd erre kerüljön egy réteg paradicsomos ragu.
2, Erre helyezzünk ismét lasagne lapokat, majd egy réteg besamel mártást.
3, Folytassuk a rétegezést: lasagne lap, paradicsomos ragu, lasagne lap, besamel. A tetejére a maradék besamel mártást kenjük.
4, Fedjük le az edényt, és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig.
Hozzávalók
Paradicsomos ragu:
sertéscomb
házi paradicsomlé
1 doboz
karikára vágva
apróra vágva
Készíts róla egy képet és töltsd fel!