Klasszikus kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával
Elkészítés lépései
Kacsazúza pörkölt elkészítése: A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb kockákra daraboljuk. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. Egy edényben felhevítjük a kacsazsírt, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd 10-15 percig együtt pároljuk őket. Ezután beletesszük a zúzát, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a saját levét el nem párologtatja. Amikor zsírjára sül, megszórjuk pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd mindig csak kevés vizet öntünk hozzá, hogy a zúza fokozatosan, fedő alatt puhára párolódjon, ami kb 2, de inkább 3 óra.
Juhtúrós galuska elkészítése: A galuskához a lisztet összekeverjük a tojással, 100 g juhtúróval, sóval és annyi vízzel, hogy a szokásos galuskatészta állagot kapjuk. A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd amikor megfőtt, leszűrjük, és langyos vízzel alaposan leöblítjük. Végül további, 100 g juhtúróval gazdagítjuk, és alaposan elkeverjük. Ha szeretnénk, tejfölt is tehetünk rá.
Hozzávalók
Kacsazúza pörkölt hozzávalói
konyhakész kacsazúza, kisebb darabokra vágva
közepesre aprítva
Készíts róla egy képet és töltsd fel!