Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Klasszikus kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Klasszikus kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával

Klasszikus kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával

Feltöltötte: Sanya | 2025.01.03.
közepes
140 perc
4 főre
főétel
  • Klasszikus kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával
1
Előkészület: 20 perc
Főzés: 120 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Klasszikus kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával, Sanya konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. Kacsazúza pörkölt elkészítése: A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb kockákra daraboljuk. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. Egy edényben felhevítjük a kacsazsírt, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd 10-15 percig együtt pároljuk őket. Ezután beletesszük a zúzát, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a saját levét el nem párologtatja. Amikor zsírjára sül, megszórjuk pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd mindig csak kevés vizet öntünk hozzá, hogy a zúza fokozatosan, fedő alatt puhára párolódjon, ami kb 2, de inkább 3 óra.

  2. Juhtúrós galuska elkészítése: A galuskához a lisztet összekeverjük a tojással, 100 g juhtúróval, sóval és annyi vízzel, hogy a szokásos galuskatészta állagot kapjuk. A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd amikor megfőtt, leszűrjük, és langyos vízzel alaposan leöblítjük. Végül további, 100 g juhtúróval gazdagítjuk, és alaposan elkeverjük. Ha szeretnénk, tejfölt is tehetünk rá.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
magyar recept
húsétel recept
pörkölt recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Kacsazúza pörkölt hozzávalói

800 g kacsazúza
konyhakész kacsazúza, kisebb darabokra vágva
3 nagy fej vöröshagyma
közepesre aprítva
5 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
1 db hegyes erős paprika
2 ek fűszerpaprika
30 g kacsazsír
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
víz

Juhtúrós galuska hozzávalói

400 g finomliszt
2 db tojás
200 g juhtúró
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Sanya konyhája

Sanya

Sanya
7 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Amatőr "konyhabajnok" vagyok. Ezen az oldalon szeretném megosztani veletek azokat a recepteket, amiket már kipróbáltam, és amelyek sikerültek.

Receptjeim Weboldalam
Sárgaborsó főzelék liszt nélkül
Sárgaborsó főzelék liszt nélkül
könnyű
60 perc
Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával
Lazacpisztráng filé vajban sütve,…
könnyű
70 perc
Igazi szaftos pásztortarhonya
Igazi szaftos pásztortarhonya
könnyű
60 perc
Juhtúrós sztrapacska egyszerűen
Juhtúrós sztrapacska egyszerűen
könnyű
30 perc
  • Még több recept

Még több főétel

 Gombás csirkemell csíkok kuszkusszal
Gombás csirkemell csíkok kuszkusszal
közepes
45 perc
Vörösboros marhapörkölt, galuskával
Vörösboros marhapörkölt, galuskával
közepes
75 perc
Dyjoni mustáros karaj, sült szalonnával, ropogós sült hagymával
Dyjoni mustáros karaj, sült szalonnával…
könnyű
45 perc
Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával
Márványcsirke mustáros, kakukkfüves…
közepes
90 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.