Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával

Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával

Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.26.
közepes
90 perc
4 főre
főétel
  • Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával
1
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 60 perc [200C°]

Remek vendégváró étel, hidegen, melegen egyaránt finom.

Elkészítés lépései

  1. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a baconnal úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak.

  2. A csirkemellet felkockázzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.

  3. A lisztet, tojást, tejfölt, snidlinget vagy petrezselymet, fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, csirkemellet, felkockázott tarját, apróra vágott paprikát is hozzákeverjük.

  4. A masszát beleöntjük a baconnal kibélelt formába, kicsit elsimítjuk, majd a lelógó szalonnaszéleket visszahajtogatjuk úgy, hogy fedjék egymást.

  5. A formát alufóliával letakarjuk, megfelelő méretű, sütőpapíros tepsibe tesszük, hogy a süléskor esetlegesen kifolyó szaft ne a sütőbe csöpögjön.

  6. Előmelegített, 200°C-os sütőben kb 40 percig sütjük, levesszük róla az alufóliát, megpirítjuk a szalonnát.

  7. Kivesszük és óvatosan a sütőpapíros tepsibe borítjuk az őzgerinc tartalmát, visszatoljuk a sütőbe és kb 10 perc alatt szép pirosra sütjük a tetején lévő szalonnát is.

  8. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, zúzott fokhagymát, mustárt.

  9. A meghámozott, megmosott  burgonyát felkarikázzuk - vagy ahogy most én tettem kiszúró formával kiszúrjuk -  megsózzuk, egymás mellé tepsibe rendezzük úgy, hogy ne fedjék egymást. 

  10. Megkenegetjük őket a fokhagymás, mustáros olívaolajjal, majd megszórjuk szárított kakukkfűvel. Forró sütőben szép pirosra sütjük.

  11. A márványcsirkét melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, de szépen szeletelni csak ha teljesen kihűlt, akkor lehet. 

  12. Kínálhatjuk sült burgonyával, rizzsel, de friss zöld,- vagy majonézes salátákkal is nagyon finom. 

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
vacsora
magyar recept
húsétel recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

elkészítése:

20 dkg bacon
60 dkg csirkemell filé
2 db tojás
3 evőkanál finomliszt
4 ek tejföl
20 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt-főtt tarja
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

köret:

1 kg burgonya
3 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
zúzott
2 teáskanál mustár
2 teáskanál kakukkfű
ízlés szerint só
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Ágnes konyhája

Ágnes

Ágnes
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim Gasztroblogom
Diós szilvás süti
Diós szilvás süti
könnyű
55 perc
Piskótás almatorta
Piskótás almatorta
közepes
60 perc
Rumos diós szelet
Rumos diós szelet
közepes
60 perc
Minestrone sajtos tortellinivel
Minestrone sajtos tortellinivel
könnyű
40 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.