Rántott trappista rizibizivel
Elkészítés lépései
Rántott trappista elkészítése: A szögletes tömbsajt szeleteket vágjuk ketté átlósan, hogy háromszög alakúak legyenek. Szokásos módon panírozzuk be őket, tehát először forgassuk meg őket a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ha megvagyunk, akkor panírozzuk be őket még egyszer, de a lisztet már kihagyhatjuk. Tehát ismét forgassuk meg őket a tojásban majd a zsemlemorzsában. Ezután rakjuk őket egy tálba és rakjuk be a mélyhűtőbe egy fél órára. Végül bő, forró olajban pár perc alatt süssük őket aranybarnára.
Rizibizi elkészítése: Egy lábasba rakjunk 3 evőkanál napraforgó olajat, majd szórjuk bele a rizst, és pirítsuk meg egy kicsit. Ha megpirult, öntsünk hozzá hideg vizet, ízesítsük egy kis sóval, majd főzzük puhára. Közben vajon pároljuk meg a borsót. Ha megfőtt a rizs és a borsó is puhára párolódott, keverjük össze őket.
Tálalhatunk még hozzá tartármártást is, de én azt nem szeretem, így nem szoktam hozzá készíteni. :)
tömbsajt szeletek
Készíts róla egy képet és töltsd fel!