Zúzapörkölt tarhonyával
Feltöltötte: Judit | 2024.06.12.
közepes
80 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 30 perc
Főzés: 50 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Zúzapörkölt tarhonyával, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rátesszük a karikára vágott paradicsomot, paprikát, puhára főzzük.
Megszórjuk pirospaprikával, az apróra vágott fokhagymát is hozzátesszük, és összekeverjük. Beletesszük a megtisztított zúzát.
Kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Így főzzük addig, amíg elfövi a levét, és a zúza megpuhul. (Ha még nem elég puha, pótoljuk vízzel.)
Közben a tarhonyát 2-3 evőkanál olajon megpirítjuk. Felöntjük forró vízzel, sózzuk, és puhára főzzük, majd leszűrjük.
A zúzapörköltet a tarhonyával tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
50 dkg csirkezúza
2 nagy db vöröshagyma
2 ek fűszerpaprika
4 ek napraforgó olaj
1 nagy db paradicsom
1 közepes db paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2 gerezd fokhagyma
30 dkg tarhonya
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!