Répás csicseribrsós kuszkusz
Feltöltötte: Judit | 2024.01.02.
könnyű
55 perc
3 főre
köret
Előkészület: 20 perc
Főzés: 35 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Répás csicseribrsós kuszkusz, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A megpucolt répát tetszőleges alakúra felvágjuk és egy serpenyőben 3 ek olívaolajon jól átpirítjuk, hozzáadjuk a mézet és még további 2 - 3 percig karamellizáljuk.
A kuszkuszt egy szűrőben folyó víz alatt átmossuk, majd egy fazékba tesszük, felöntjük kb 150 ml vízzel, hozzáadjuk a leveskockát a vajat és lefedve megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk a répát, ízlés szerint fűszerezzük és készre főzzük. Végül hozzákeverjük a lecsepegtetett csicseriborsót és a felaprított hagymát, majd megszórjuk felkarikázott hagymaszárral.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
3 főre
Elkészítés
3 kis db sárgarépa
1 közepes db lila hagyma
1 ek méz
300 g csicseriborsó konzerv
10 dkg kuszkusz
1 db leveskocka
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint koriander
őrölt
őrölt
ízlés szerint római kömény
őrölt
őrölt
2 db újhagyma zöldje
3 ek olívaolaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!