Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Ukrán kapros újburgonya

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Ukrán kapros újburgonya

Ukrán kapros újburgonya

Feltöltötte: Kisfazék | 2024.11.20.
könnyű
20 perc
4 főre
köret
  • Ukrán kapros újburgonya
1
Előkészület: 5 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc

Az újkrumpli az egyik legkedveltebb alapanyag, amely egyszerűen elkészíthető, mégis rendkívül sokoldalú. Ez a recept tökéletes választás, ha egy gyors, friss és ízletes köretet szeretnénk az asztalra varázsolni. A krémesen puha újkrumplit fokhagymás olajjal és friss kaporral bolondítjuk meg, amely tökéletes harmóniát teremt a természetes ízek között.

Elkészítés lépései

  1. Válogassuk ki az újkrumplit. Ha a szemek körülbelül 2,5 cm átmérőjűek, hagyjuk őket egészben. Ha nagyobbak, vágjuk őket 2,5 cm-es darabokra, ügyelve arra, hogy a krumplik mérete nagyjából azonos legyen az egyenletes főzés érdekében.

  2. Tegyük a krumplit egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy körülbelül 5 cm-rel ellepje. Adjunk hozzá 2 teáskanál durva szemű sót, fedjük le, és forraljuk fel közepesen magas lángon. Amint felforrt, vegyük le a lángot alacsonyra, és hagyjuk gyöngyözve főni félig lefedve, amíg a krumplit könnyedén át nem tudjuk szúrni egy villával. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, ez körülbelül 12–15 percet vesz igénybe.

  3. Amíg a krumpli fő, reszeljünk finomra 3 gerezd fokhagymát vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, majd tegyük egy kis tálba. Adjunk hozzá 60 ml napraforgóolajat, és keverjük össze. Aprítsuk fel a friss kaprot.

  4. Szűrjük le a krumplit, majd tegyük vissza a fazékba. Öntsük rá a fokhagymás olajat, szórjuk rá a kaprot, és adjunk hozzá egy csipet durva szemű sót. Óvatosan forgassuk össze, hogy a krumplikat egyenletesen bevonja az ízesítés. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még sóval.

Elkészítési tippek és trükkök

1, Ne spóroljunk a napraforgóolajjal! A recept lelke az extra szűz napraforgóolaj, amely aranysárga színével, és ízvilágával teszi igazán különlegessé az ételt. A receptben 60ml olajat használunk, ami talán soknak tűnhet, de az eredménynek enyhén olajosnak/zsírosnak kell lennie – ettől lesz igazán finom.

2, A kis krumplikat főzzük egészben! Ha apró, újkrumplikat használunk, ne vágjuk fel őket, hanem főzzük egészben. A nagyobb szemeket viszont érdemes 2,5 cm-es darabokra vágni. A krumplit hideg vízben kezdjük el főzni (nem forrásban lévőben), mert így egyenletesebben készülnek el.

cukormentes recept
gluténmentes recept
laktózmentes recept
szójamentes recept
tejmentes recept
tojásmentes recept
vegán recept
vegetáriánus recept
ebéd
ukrán recept
köret recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Kapros újburgonyához

1 kg újkrumpli
2 teáskanál só
3 gerezd fokhagyma
60 ml napraforgó olaj
extra szűz napraforgóolaj
1 csokor kapor
1 csipet só
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfazék konyhája

Kisfazék

Kisfazék
3 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Burgundi marharagu
Burgundi marharagu
közepes
250 perc
Sertésszűz mézes-mustáros mártásban
Sertésszűz mézes-mustáros mártásban
közepes
45 perc
Fokhagymás sütőtökkrém pirítóssal
Fokhagymás sütőtökkrém pirítóssal
könnyű
45 perc
Hamburger húspogácsa házilag
Hamburger húspogácsa házilag
közepes
20 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.