Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Édes borsóleves galuskával

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Édes borsóleves galuskával

Édes borsóleves galuskával

Feltöltötte: Kisfazék | 2025.06.09.
könnyű
60 perc
8 főre
leves
  • Édes borsóleves galuskával
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 45 perc
Sütés: 0 perc

Ez az édes borsóleves - vagy más néven cukorborsó leves - galuskával igazi tavaszi-nyári finomság, melynek kellemesen édeskés ízét a friss zöldborsó és a sárgarépa harmonikus párosa adja. A házi galuskával gazdagított leves nem csak tartalmas, hanem gyorsan elkészíthető is, így akár hétköznapi ebédek tökéletes választása lehet. Gyerekek és felnőttek garantált kedvence lesz!

Elkészítés lépései

  1. A leves elkészítése:

  2. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk.

  3. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répakarikákat, és kissé megpirítjuk.

  4. Ezután beletesszük a zöldborsót, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és fedő alatt, időnként kevergetve kb. 15 percig pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk alá.

  5. A zöldségekhez hozzáadjuk a lisztet és a fűszerpaprikát, gyors mozdulatokkal alaposan összekeverjük, és rövid ideig pirítjuk, hogy a paprika ne égjen meg.

  6. Felöntjük 2,5 liter vízzel, sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük, végül hozzáadjuk a cukrot is. A levest közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Közben érdemes többször megkóstolni, hogy megfelelő legyen az ízesítés.

  7. A galuska elkészítése:

  8. Egy tálban összekeverjük a lisztet, tojást, sót és a vizet, amíg egy közepesen kemény, egynemű nokedlitésztát kapunk.

  9. Egy vágódeszkáról vagy nokedliszaggatóval, vizes késsel közvetlenül a forrásban lévő levesbe szaggatjuk a galuskákat.

  10. A galuskákat néhány perc alatt puhára főzzük, amikor feljönnek a leves tetejére, készen vannak.

Elkészítési tippek és trükkök

1, Ha szeretnéd még tartalmasabbá tenni a levest, néhány kockára vágott burgonyát is hozzáadhatsz.

2, A leves édességét ízlés szerint csökkentheted vagy növelheted a cukor mennyiségének módosításával.

lakto-vegetáriánus recept
szójamentes recept
tejmentes recept
vegetáriánus recept
ebéd
magyar recept
baba 12-18 hónap recept
baba 18-24 hónap recept
baba-mama recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

8 főre

A leveshez:

1 nagy db vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
500 g zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1 púpozott ek finomliszt
1.5 ek fűszerpaprika
2.5 l víz
150 g cukor
ízlés szerint só
ízlés szerint ételízesítő

A galuskához:

1 bögre finomliszt
kb 2,5 dl-es bögre
1 db tojás
100 ml víz
ízlés szerint só
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfazék konyhája

Kisfazék

Kisfazék
3 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Frankfurti leves egyszerűen
Frankfurti leves egyszerűen
könnyű
50 perc
Citromos sütemény
Citromos sütemény
könnyű
45 perc
Fokhagymás sütőtökkrém pirítóssal
Fokhagymás sütőtökkrém pirítóssal
könnyű
45 perc
Sült fetás tészta
Sült fetás tészta
könnyű
45 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.