Édes borsóleves galuskával
Ez az édes borsóleves - vagy más néven cukorborsó leves - galuskával igazi tavaszi-nyári finomság, melynek kellemesen édeskés ízét a friss zöldborsó és a sárgarépa harmonikus párosa adja. A házi galuskával gazdagított leves nem csak tartalmas, hanem gyorsan elkészíthető is, így akár hétköznapi ebédek tökéletes választása lehet. Gyerekek és felnőttek garantált kedvence lesz!
Elkészítés lépései
A leves elkészítése:
A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk.
Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répakarikákat, és kissé megpirítjuk.
Ezután beletesszük a zöldborsót, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és fedő alatt, időnként kevergetve kb. 15 percig pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk alá.
A zöldségekhez hozzáadjuk a lisztet és a fűszerpaprikát, gyors mozdulatokkal alaposan összekeverjük, és rövid ideig pirítjuk, hogy a paprika ne égjen meg.
Felöntjük 2,5 liter vízzel, sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük, végül hozzáadjuk a cukrot is. A levest közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Közben érdemes többször megkóstolni, hogy megfelelő legyen az ízesítés.
A galuska elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, tojást, sót és a vizet, amíg egy közepesen kemény, egynemű nokedlitésztát kapunk.
Egy vágódeszkáról vagy nokedliszaggatóval, vizes késsel közvetlenül a forrásban lévő levesbe szaggatjuk a galuskákat.
A galuskákat néhány perc alatt puhára főzzük, amikor feljönnek a leves tetejére, készen vannak.
1, Ha szeretnéd még tartalmasabbá tenni a levest, néhány kockára vágott burgonyát is hozzáadhatsz.
2, A leves édességét ízlés szerint csökkentheted vagy növelheted a cukor mennyiségének módosításával.
Hozzávalók
A leveshez:
A galuskához:
kb 2,5 dl-es bögre
Készíts róla egy képet és töltsd fel!