Sajtos fokhagyma krémleves illatos kenyér kockákkal.
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2023.10.13.
könnyű
25 perc
4 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 0 perc
A nagymamám készített fokhagyma levest gyerekkoromban. Nosztargiáztam és most elkészítettem igaz kicsit másként.
Elkészítés lépései
A fokhagymát megtisztítjuk fokhagyma nyomon átnyomjuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk beledobjuk a fokhagymát megfuttatjuk és felöntjük az alaplével és tejszínnel.
Ízesítjük sóval, borssal és szerecsen dióval. Felforraljuk, majd bele szórjuk a reszelt sajtot, elkeverjük és kész a leves.
Tálalásnál megszórjuk a leves tetejét petrezselyem levéllel illatos pirított kenyér kockával tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
A leveshez
2 fej fokhagyma
2 l zöldség alaplé
2 dl főzőtejszín
2 teáskanál só
1 késhegynyi bors
1 csipet szerecsendió
trappista sajt
2 evőkanál finomliszt
5 dkg vaj
petrezselyem
szárított
szárított
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!