Almafánk
Feltöltötte: Erika | 2023.12.18.
könnyű
90 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 60 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Almafánk, Erika konyhájából.
Elkészítés lépései
Almákat lereszeljük és cukorral, fahéjjal, gyömbérrel ízesítjük, ha levet eresztett kinyomkodjuk.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az almát. Állaga olyan legyen, hogy kanállal galuskákat tudjunk belőle formázni.
Bő forró olajban süssük ki 180 fokon, közben forgassuk meg hogy mindenhol szép barnára süljön.
Papìrtörlős tányérra szedjük, hogy az olajat ittassuk le róla.
Fahéjas porcukorral szórjuk meg.
Elkészítési tippek és trükkök
Lehet lekvárral is fogyasztani.
Hozzávalók
4 főre
Almafánk
80 dkg alma
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukor
2 db tojás
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint gyömbér
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!