Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Mákos szilvakrémes torta

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Mákos szilvakrémes torta

Mákos szilvakrémes torta

Feltöltötte: Kiss Imréné Magdi | 2023.10.29.
közepes
90 perc
10 főre
desszert
  • Mákos szilvakrémes torta
1
Előkészület: 45 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 30 perc [180C°]

Van egy történetem hozzá. A tortát a Szilvafesztivál süti versenyére készítettem. Ez kb az ötödik változata volt, mire azt mondtam, ez kell nekem. A családdal mindig kóstoltattam. Ennél az utolsónál jött a fiam, és mondom, hogy kóstold már meg. Válasz, hogy tudod nem szeretem sem a mákot, sem a szilvát Azért csak meg kóstolta, és mit ad a születésnapjára ilyen tortát kért. Azóta a család nagy kedvence lett. Én meg örültem,hogy eddig próbálgattam,hogy a legjobb ízt hozzam ki.

Elkészítés lépései

  1. A tésztát jobb, ha két részletben keverjük be. Felezzük meg a tészta hozzávalóinak a  mennyiségét, és mind a két tésztából  2 - 2 lapot sütünk. 

  2. Ehhez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadagolva a cukrot, majd kemény habbá verjük. Az almát kicsi lyukú reszelőn lereszeljük a levét kinyomkodjuk. Beleforgatjuk az almát a habba, majd óvatosan a liszt, mák, fahéj és citromhéj keverékét.

  3. Sütőpapírral kibéleljük a formát, kétfelé osztjuk a masszát, és külön-külön kisütjük 180 fokra előmelegített sütőben (vagy akinek befér egyszerre a két tortakarika, úgy is sütheti). Nem kell sokáig sütni. A tészta hozzávalóinak másik felével ugyan így járunk el.

  4. Krém elkészítése. A szilvát kimagozzuk, összevágjuk és feltesszük főzni. Amikor már puhára főtt összeturmixoljuk. Beletesszük a citromhéjat, a fahéjat és a cukrot (ha szükséges), majd hagyjuk kihűlni. A zselatint a vízben feloldjuk, hozzákeverjük a szilvához, majd 5-6 evőkanálnyit kiveszünk belőle, a tetejére.

  5. A tejszínt keményre verjük, majd hozzákeverjük a szilvához. Keveset ebből is kiveszünk a díszítéshez. A krémet tegyük hűtőbe, egy kicsit megdermedni.

  6. A torta összeállítása előtt minden lapot lekenünk szilvalekvárral. Első lapra  a szilvás krém harmada, újabb tortalap, és így folytatjuk, a tetejét a félretett szilvával kenjük le. A kivett krémmel tetszés szerint díszítjük. Lehet még friss szilvával is. 

Elkészítési tippek és trükkök

A torta ízét és színét nagyon meghatározza a szilva minősége.

ebéd
magyar recept
édes sütemény recept
torta recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

10 főre

Tészta hozzávalói: 23 cm tortakarika

270 g tojásfehérje
200 g cukor
200 g mák
darált
100 g finomliszt
citromhéj
1 csipet fahéj
1 nagy db alma
savanykás(hámozva, kicsi lukú reszelőn reszelve)

Krém hozzávalói:

1 kg szilva
(legfinomabb a LEPOTIKA szilva a krémnek)
fahéj
5 dkg cukor
ez szilvától is függ)
1 kk citromhéj
20 g zselatin
1 dl víz
2 dl habtejszín

Tortalapok lekenéséhez

20 dkg szilvalekvár
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kiss Imréné Magdi konyhája

Kiss Imréné Magdi

Kiss Imréné Magdi
0 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Alföldi húsleves
Alföldi húsleves
könnyű
80 perc
Frutti kocka
Frutti kocka
közepes
65 perc
Tyúkos káposzta
Tyúkos káposzta
könnyű
195 perc
Sajtkrém leves
Sajtkrém leves
könnyű
40 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.