Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Gluténmentes májgaluska leves

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Gluténmentes májgaluska leves

Gluténmentes májgaluska leves

Feltöltötte: Sanya | 2025.01.04.
könnyű
75 perc
6 főre
leves
  • Gluténmentes májgaluska leves
1
Előkészület: 25 perc
Főzés: 50 perc
Sütés: 0 perc

Ha egy könnyű, mégis tápláló fogásra vágyunk, ez a zöldségekkel gazdagított májgombóc leves kiváló választás! Különlegessége, hogy gluténmentes lisztet használunk a galuskákhoz, így a diétázóknak sem kell lemondaniuk erről a hagyományos ízvilágról. Rövid idő alatt elkészül, a sokféle zöldségnek köszönhetően pedig igazán egészséges, melengető étel, amely bármelyik évszakban remekül megállja a helyét.

Elkészítés lépései

  1. Először gondosan megtisztítjuk a zöldségeket, majd a zellert egyenletes darabokra vágjuk.

  2. Egy közepes méretű fazékban vizet és alaplevet kezdünk melegíteni, a zellert pedig rögtön hozzáadjuk.

  3. A hagymát félretesszük, míg a többi zöldséget felaprítjuk, a petrezselyemzöld felét pedig összekötjük.

  4. Körülbelül tíz perc elteltével, amikor a zeller már elkezd puhulgatni, beletesszük a többi zöldséget is a levesbe.

  5. Legfeljebb 45 perc szükséges ahhoz, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak.

  6. A megtisztított májat aprítógépbe tesszük. Reszeljük hozzá a fokhagymát, majd belekerül a levesből kivett hagyma, továbbá a petrezselyemzöld és az összes fűszer, illetve fűszernövény. Néhány pillanat alatt jól összedolgozzuk ezt a masszát. 

  7. Ezután hozzáütjük a tojást, majd 3-4 evőkanál gluténmentes lisztet (ez lehet például zabpehelyliszt, bambuszrostliszt, kukoricaliszt és tápiókakeményítő keveréke, plusz egy kiskanál útifűmaghéjliszt). A pontos mennyiség módosulhat, hiszen sokféle GM liszt létezik, de a lényeg, hogy a tésztánk lágy nokedli állagú legyen.

  8. A galuskaszaggatóval szaggassuk bele a májgaluskát a levesbe. Amint felforr, körülbelül 3-4 perc múlva levehetjük a tűzről. Ezzel el is készültünk.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
gluténmentes recept
ebéd
magyar recept
húsétel recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

6 főre

Leves hozzávalói

2 l víz
2 l alaplé
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 kis db zeller
1 kis db karalábé
0.5 db zöldpaprika
2 marék zöldborsó
1 db vöröshagyma
ízlés szerint só

Májgaluska hozzávalói

30 dkg csirkemáj
tisztított máj
4 csapott ek gluténmentes lisztkeverék
1 db tojás
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 késhegynyi rozmaring
őrölt
1 teáskanál majoranna
morzsolt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Sanya konyhája

Sanya

Sanya
4 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Amatőr "konyhabajnok" vagyok. Ezen az oldalon szeretném megosztani veletek azokat a recepteket, amiket már kipróbáltam, és amelyek sikerültek.

Receptjeim Weboldalam
Fahéjas-áfonyás gyümölcskenyér (cukormentes recept)
Fahéjas-áfonyás gyümölcskenyér (…
könnyű
45 perc
Áfonyás palacsinta
Áfonyás palacsinta
könnyű
35 perc
Töltött paprika főtt krumplival
Töltött paprika főtt krumplival
közepes
75 perc
Egyszerű krumplis tészta
Egyszerű krumplis tészta
könnyű
60 perc
  • Még több recept

Még több leves

Grízgaluska leves
Grízgaluska leves
könnyű
35 perc
Grízgaluska leves zöldségekkel
Grízgaluska leves zöldségekkel
közepes
45 perc
Grízgaluska leves
Grízgaluska leves
könnyű
55 perc
Málnakrém leves túrógaluskával
Málnakrém leves túrógaluskával
könnyű
40 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.