Gluténmentes májgaluska leves
Ha egy könnyű, mégis tápláló fogásra vágyunk, ez a zöldségekkel gazdagított májgombóc leves kiváló választás! Különlegessége, hogy gluténmentes lisztet használunk a galuskákhoz, így a diétázóknak sem kell lemondaniuk erről a hagyományos ízvilágról. Rövid idő alatt elkészül, a sokféle zöldségnek köszönhetően pedig igazán egészséges, melengető étel, amely bármelyik évszakban remekül megállja a helyét.
Elkészítés lépései
Először gondosan megtisztítjuk a zöldségeket, majd a zellert egyenletes darabokra vágjuk.
Egy közepes méretű fazékban vizet és alaplevet kezdünk melegíteni, a zellert pedig rögtön hozzáadjuk.
A hagymát félretesszük, míg a többi zöldséget felaprítjuk, a petrezselyemzöld felét pedig összekötjük.
Körülbelül tíz perc elteltével, amikor a zeller már elkezd puhulgatni, beletesszük a többi zöldséget is a levesbe.
Legfeljebb 45 perc szükséges ahhoz, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak.
A megtisztított májat aprítógépbe tesszük. Reszeljük hozzá a fokhagymát, majd belekerül a levesből kivett hagyma, továbbá a petrezselyemzöld és az összes fűszer, illetve fűszernövény. Néhány pillanat alatt jól összedolgozzuk ezt a masszát.
Ezután hozzáütjük a tojást, majd 3-4 evőkanál gluténmentes lisztet (ez lehet például zabpehelyliszt, bambuszrostliszt, kukoricaliszt és tápiókakeményítő keveréke, plusz egy kiskanál útifűmaghéjliszt). A pontos mennyiség módosulhat, hiszen sokféle GM liszt létezik, de a lényeg, hogy a tésztánk lágy nokedli állagú legyen.
A galuskaszaggatóval szaggassuk bele a májgaluskát a levesbe. Amint felforr, körülbelül 3-4 perc múlva levehetjük a tűzről. Ezzel el is készültünk.
Hozzávalók
Leves hozzávalói
Májgaluska hozzávalói
tisztított máj
őrölt
morzsolt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!