A rétes egy rendkívül népszerű, hajszálvékonyra nyújtott tésztából készült sütemény, melynek tölteléke lehet sós vagy édes. Magyarországon, Ausztriában és Szerbiában is elterjedt, és mindhárom országban büszkén tartják a helyi konyha részének. A rétes eredete vélhetően a 16. századra vezethető vissza, a török hódoltság idejére. Feltehetőleg a Balkánról származó filotésztából készült sós és édes pékáruk inspirálták. A mai formájú, feltekert, töltött rétes a 18-19. század fordulóján alakulhatott ki az Osztrák-Magyar Monarchia területén.
Íme néhány rétes recept, amit érdemes kipróbálni:
Találatok
közepes
140 perc
könnyű
70 perc
könnyű
50 perc
közepes
100 perc
könnyű
65 perc
könnyű
50 perc
könnyű
70 perc
közepes
60 perc
közepes
60 perc
közepes
55 perc
közepes
100 perc
közepes
60 perc
könnyű
90 perc
könnyű
50 perc
közepes
90 perc
könnyű
75 perc