A rétes egy rendkívül népszerű, hajszálvékonyra nyújtott tésztából készült sütemény, melynek tölteléke lehet sós vagy édes. Magyarországon, Ausztriában és Szerbiában is elterjedt, és mindhárom országban büszkén tartják a helyi konyha részének. A rétes eredete vélhetően a 16. századra vezethető vissza, a török hódoltság idejére. Feltehetőleg a Balkánról származó filotésztából készült sós és édes pékáruk inspirálták. A mai formájú, feltekert, töltött rétes a 18-19. század fordulóján alakulhatott ki az Osztrák-Magyar Monarchia területén.
Íme néhány rétes recept, amit érdemes kipróbálni:
Találatok
közepes
70 perc
közepes
70 perc
könnyű
50 perc
könnyű
65 perc
könnyű
35 perc
könnyű
90 perc
könnyű
65 perc
könnyű
85 perc
közepes
120 perc
könnyű
95 perc
könnyű
35 perc
könnyű
75 perc
könnyű
30 perc
könnyű
130 perc
közepes
90 perc
könnyű
80 perc
könnyű
115 perc
közepes
40 perc
könnyű
105 perc
könnyű
105 perc