A rétes egy rendkívül népszerű, hajszálvékonyra nyújtott tésztából készült sütemény, melynek tölteléke lehet sós vagy édes. Magyarországon, Ausztriában és Szerbiában is elterjedt, és mindhárom országban büszkén tartják a helyi konyha részének. A rétes eredete vélhetően a 16. századra vezethető vissza, a török hódoltság idejére. Feltehetőleg a Balkánról származó filotésztából készült sós és édes pékáruk inspirálták. A mai formájú, feltekert, töltött rétes a 18-19. század fordulóján alakulhatott ki az Osztrák-Magyar Monarchia területén.
Íme néhány rétes recept, amit érdemes kipróbálni:
Találatok
közepes
60 perc
könnyű
50 perc
könnyű
65 perc
közepes
60 perc
könnyű
45 perc
könnyű
35 perc
közepes
60 perc
könnyű
35 perc
könnyű
65 perc
közepes
60 perc
könnyű
30 perc
közepes
40 perc
közepes
60 perc
könnyű
25 perc
könnyű
20 perc
könnyű
45 perc
könnyű
35 perc
közepes
35 perc
közepes
75 perc
könnyű
30 perc
közepes
55 perc
könnyű
50 perc
könnyű
130 perc
közepes
20 perc
könnyű
35 perc
közepes
75 perc
könnyű
60 perc
közepes
30 perc
könnyű
30 perc
könnyű
40 perc
közepes
30 perc
könnyű
70 perc
közepes
40 perc
közepes
50 perc
könnyű
40 perc
könnyű
20 perc